Eco innovation utlysningen 2012 ett EU-bidrag

Eu har nu öppnat årets Call på sitt Eco Innovation-program. Det stänger 6/9.  Vill Du veta mer om exempel på hur det kan fungera i praktiken så se  min första krönika i Uppfinnaren & Konstruktören om EU:s Eco innovation-bidrag.

EU:s informationsdag om Eco Innovation-programmet 2012

EU sätter 34,8 miljoner euro till Eco innovation-projekt. Företag och entreprenörer kan söka om finansieringsstöd för att få ut nya miljöprojekt på marknaden. Ansökningarna kan gälla miljöinnovativa produkter, tekniker, tjänster och processer som ska hindra eller minska miljöpåverkan eller som bidrar till optimal resursanvändning.

Årets fem prioriterade områden är

  • materialåtervinning,
  •  vatten,
  • hållbara byggprodukter,
  • miljövänliga företag
  •  livsmedelssektorn.

EU har gjort pressmeddelande om utlysningen.

Tillväxtverket informerar om Eco innovation och andra EU-bidrag för miljöteknik

Häromdagen upptäckte jag att Tillväxtverket ordnar en svensk informationsdag. Det gäller både Eco Innovation och andra EU-bidrag för miljöteknik. Det är måndag 14/5 i Stockholm. Om Du har svårt att hinna dit på kortvarsel eller säker mer infomation om detta rekommendera jag vår nya sajt som är under uppbyggnad EU-bidrag.org .

Från EU-Kommissionen informerar Sergio Ferreira om Eco Innovation. IVL informerar om LIFE+, VINNOVA om EU:s Sjunde Ramprogram för Forskning & Utveckling och Energimyndigheten om Intelligent energy-programmet. Vi presenterar programmen och praktiska exempel på dem på vår sajt.

Men Landsbygdsprogrammet ingår inte i informationen vid mötet. Det hittar Du på vår sajt under bidrag för utveckling.

Ett-företag ska också berätta om EU-program i praktiken och det ska finnas ne utställning. Vidare infomation och anmälan