Årets EU-bidrag för Forskning & Utveckling inom huvudområdet Cooperation har nu utlysts. Det är 46 utlysningar fördelade på 12 teman. Vi illustrerar med Bild ur Steve Jurvetssons fotostream på Flickr. Det gäller ju att hålla koll på rättigheterna i FoU-projekt.

Utlysningarna ger extra bra möjligheter för små- och medelstora företag. De prioriteras av EU i nästan varje utlysning.  SMEs kan också få stöd som innebär att ansökningsarbetet kan ske nästan utan nya utgifter. Klicka här för vidare information!

Miljöaspekter finns med i en stor del av callen. Men det finns särskilda call som fokuserar ”Miljö och Klimat” samt Energi, jfr separata inlägg. De andra huvudområdena är: 

Du som vill kolla vad som finns för Dig bör gå igenom de program där Du kan tänka Dig Din FoU verksamhet passar.

Länk till utlysningarna för Cooperation:  http://ec.europa.eu/research/participants/portal/page/cooperation

Hör av Dig om Du vill veta mer: info (@) ecoinnovation.se eller tel. 070-2994762 .