EU-bidraget Eurostars stöder små och medelstora företag som har minst 10 % av verksamheten i forskning. Ansökningar ska vara inne 30/9 i år så det är i senaste laget att börja arbetet. Klicka här för mer information! En av mina tidigare krönikor i Uppfinnaren & Konstruktören behandlar detta program. Du hittar den på sidan EU-bidrag. Klicka här! http://evolveu.bloggsida.se/eu-bidrag/kronika-eurostars-med-fou-till-marknaden 

Programmet passar företag som svarar ja på frågorna: 

  • Är ni ett företag med högst 250 anställda och en årsomsättning på max 50 miljoner euro och som inte ägs till mer än 25% av annat företag (=SMF)?
  • Avsätter ni minst 10% av omsättningen eller minst 10% av er personal till egen FoU?
  • Vill ni driva ett marknadsnära FoU-projekt med europeiska partners?
  • Har ni som mål att företaget ska växa?

Läs mer om Eurostars-programmet.

Ansökningar kan skickas in kontinuerligt och inkomna ansökningar kommer att utvärderas vid två tillfällen per år. Sista datum att skicka in ansökan till nästa utvärderingsomgång är den 30 september 2010. Ansökan görs via Eurostars’ webbplats.

Om Du vill ha hjälp så hör av Dig till mig: erik@ecoinnovation.se eller tel: 070-2994762