EU revolutionerar sin innovationsfinansiering

Krönika ur Uppfinnaren & Konstruktören 2013:5

Intresserad av finansiering från EU för Er innovation? Nu gäller det att ta reda på Dina möjligheter i EU 2014-2020. Välkommen på vår utbildning 17/12.

Ring VD för Eco Innovation AB vår Erik Sandström som specialiserat sig på EU:s program för miljöinnovation: telefon: 070-2994762, epost: erik@ecoinnovation.se

Revolution Innovationsfinansiering

2 kommentarer

 1. Goran Jassim

  Hej Erik!

  Jag har en fundering kring SME ansökan. Jag är idag knuten till ett litet SME inom biotechsfären och har som ambition att söka SME Instruments Phase I bidrag. Har läst nu krönikan som publicerades 2013 och har lite funderingar kring Design av utvecklingsarbete; Design av pilottillämpning. Vad innefattar detta i grunden och hur utvecklat ska en sådan beskrivning vara? Vilka kriterier ska en sådan beskrivning av verksamheten innehålla?

  Med vänliga hälsningar,
  Goran Jassim

  1. EUbidrag

   Hej Goran!

   Jag har beskrivit erfarenheterna av den första ansökningsomgången i en krönika för tidningen Uppfinnaren & Konstruktören 2014:5. Jag vill inte gå djupt in i ett svar till Dig då Ert arbete kan komma att konkurrera med mina kunders ansökningar. Men tänk så här när det gäller hur djupt Du ska skriva i respektive stycke.

   Du har högst tio sidor att övertyga utvärderarna om att Er ansökan är mycket bra. Läs igenom utvärderingskriterierna och alla andra instruktioner för vad EU vill ha och bestäm hur Du ska fördela utrymmet för bästa möjliga resultat. Av krönikan jag hänvisar till ovan framgår att det kan få ingå nödvändiga praktiskt utvecklingssteg i Fas 1 projekt.

   Fundera en gång till om Du behöver köpa lite hjälp för att kvala in bland de 5 % bästa ansökningarna, när specialister med över 10 års erfarenhet av EU-ansökningar står för en mycket stor del av konkurrensen! Tänk Dig Er innovation och alla andra möjliga på samma call! Hur stor är chansen att Ni kan göra störst impact av alla sökande med Er innovation, förutsatt att Du skriver lika bra som de som tränat på detta i 10 år? Om Ni har störst impact, hur många specialister på ansökningar tror Du kan få sina med sämre impact att verka bättre. 1? 5? 10? eller?

   Lycka till!

   Med vänlig hälsning

   Erik Sandström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>